Dansfestival in Dakota Theater op zaterdag 1 november

Dans India-Ragas in Symphony-DSC_2848cuitSo you think Escamp can dance….
een dansfestival met hoogtepunten uit verschillende culturen. Van Zuid-Amerika tot Zuid-Sudan, van India tot Bali, vele culturen zijn vertegenwoordigd tijdens dit festival. Het belooft een verrassend en kleurrijk festival te worden! De presentatie is in handen van BN’er en Hagenees Dennis Weening. Benieuwd en zin in een een mooie avond? Kom kijken op 1 november a.s. in Theater Dakota. Aanvang 19.30 uur. Kaarten a € 6,- verkrijgbaar aan de kassa bij Theater Dakota en op www.theaterdakota.nlDans neemt een belangrijke plaats in binnen iedere cultuur uit landen over heel de wereld. Dans is een vorm van jezelf uiten en vertelt veel over de cultuur en achtergrond van een volk en/of land. Dans ontroert, dans bevrijdt, dans verenigt, dans verwondert. Dans brengt mensen samen.
Wat zijn de overeenkomsten tussen deze culturen? Wat herkent men in de cultuur van de ander? Wat bijvoorbeeld opera is voor de westerse muziekwereld, is de Mahabharata voor de Hindoeïstische cultuur. De Spaanse flamenco heeft overeenkomsten met de Turkse Kasap Havasi. Komt dit zien!!!!

Dario Fo, ondernemers in de kunst organiseert samen met dansscholen en dansers in het kader van het community-artproject ‘Temperament in Escamp’ dit dansfestival om de vele verschillende culturen die Escamp rijk is meer met elkaar in verbinding te brengen. Ook Korzo werkt mee aan deze avond.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *