Jazz


Gwilym Simcock & Theaterkoor Dario Fo
‘I Prefer The Gorgeous Freedom’ voor jazzcombo, koor en solisten 

Gwilym Simcock heeft met zijn jazzcombo een aantal keer samengewerkt met Theaterkoor Dario Fo. Zij zongen en speelden de liederencyclus ‘I Prefer The Gorgeous Freedom’ onder meer op de Haagse Muziek3daagse en het Movies that Matter-festival. De 5 composities zijn gemaakt op teksten van Aleksandr Blok, Nina Simone en Moazzam Begg, een voormalige Guantánamo Bay-gevangene, en anderen. De samenwerking is Simcock zo goed bevallen dat hij heeft voorgesteld om speciaal voor de zangers van Dario Fo een stuk te componeren.


Schradinova (Janne Schra) & arrangeur van Theaterkoor Dario Fo
Arrangementen voor het Nederlands Jeugdorkest


Voor de NJO Muziekzomer zijn arrangementen gemaakt van composities van Janne Schra door Boudewijn Ruigrok van Dario Fo. Het concert, ‘Take Off’, is gespeeld door het Nederlands Jeugdorkest in de Vereeniging in Nijmegen en door l’Orchestra Particolare tijdens het Wollebrand Muziekfestival in Westland.


Willem Breuker Kollektief & Theaterkoor Dario Fo
De Driestuiversopera van Weill en Brecht

De Driestuiversopera werd uitgevoerd met tientallen jongeren in alle dorpskernen van de gemeenten Westland en Midden-Delfland. Tractoren, karren en aanhangers trokken langs de pleinen. Vervolgens waren er uitvoeringen in de schouwburg van Deventer, voor de Nederlandse Opera en tijdens de Muziek Zomer met het NJO. Op de foto ziet u Jolentha Zaat.


Gwilym Simcock & solisten van Theaterkoor Dario Fo

Gwilym Simcock kwam speciaal voor het Wollebrand Muziekfestival naar Nederland om een concert te geven in samenwerking met Dario Fo, ondernemers in de kunst. Leden van het koor kregen de kans om met Gwilym te werken aan een zelfgekozen nummer en om het ‘s avonds met hem uit te voeren op een concert op het Wollebrand Muziekfestival. Op de foto ziet u Koosje Sekrève.