Voor bedrijven

Heeft u binnenkort een bedrijfsfeest, jubileum, opening, bedrijfsuitje, symposium, personeelsfeest, congres, productpresentatie of teamscholing? Of gaat er een medewerker met pensioen en wilt u er een mooi feest van maken? Misschien een open dag voor uw klanten? Of iets heel anders…..

Tijdens dit soort speciale gelegenheden van uw bedrijf of organisatie kan het Theaterkoor Dario Fo een passend muzikaal optreden voor u verzorgen. Of een theatervoorstelling uitvoeren of een passende act presenteren. Maar we kunnen ook workshops verzorgen die de teamgeest en het elan versterken. En zelfs een eigen voorstelling in elkaar zetten met uw personeel?

Naar aanleiding van uw vraag maken we graag een afspraak om de wensen door te nemen om vervolgens een passend, bijzonder aanbod met offerte voor te leggen. Ook voor bedrijven buiten de regio zijn we graag leverancier.

U kunt contact opnemen met:
Rick Schoonbeek o6-28194925 rick@kwekersindekunst.nl
Boudewijn Ruigrok 06-52181789 boudewijn@kwekersindekunst.nl

Een greep uit wat we eerder uitvoerden voor bedrijven

– liedjes uit musical en opera’s die gaan over onze eigen streek zoals de musicals Kromme Jongens en Afstallen, opera De kus van de pontamoer (geschiedenis van de tomaat), Opera Kinderzegen, Opera Helden van ‘t Hoogie, opera Vlammen, De Lier en de wereld (over een familiebedrijf in Westland) en Opera Paleisgeheimen
– aria’s en koorstukken uit bekende opera’s zoals Carmen, Turandot, Driestuiversopera
– songs uit bekende musicals/rockopera’s zoals Cats, The South Pacific, Foxtrot, The Wall, Oliver
– speciaal gemaakte aria’s en liedjes op maat
– slagwerk speciaal op het bedrijf gecomponeerd en uitgevoerd
– aankleding en openingsacts met theatrale kostuums, pruiken en rekwisieten
– repetoire varierend van kleinkunst tot jazz, van wereldmuziek tot pop
– op maat gemaakte voorstellingen speciaal voor de gelegenheid
– workshops theatersport, zingen, presenteren, schilderen e.d.

Dit deden we voor bedrijven/organisaties en gelegenheden zoals

Jubileum 60 jaar VVD, Jubileum 50 jaar Alleblas stukadoors, ledenbijeenkomsten Flora Holland, jubileum 5 jaar Gemeente Westland, Jubileum 150 jaar Van Rijn, Opening nieuwe ADO stadion, Jubileumbezoek 25 jaar Koningin Beatrix in Schipluiden, jaarbijeenkomst Provinciale Staten Zuid-Holland, Jubileum 50 jaar Priva, afscheid personeelslid KUBO, RABO bank, workshops WFIA, opening Horti Fair, bijeenkomsten VNO-NCW en Floriade, openingen vestigingen Pieter van Foreest, bijeenkomst Prins Bernard Cultuurfonds, feesten van van Mierlo Bouwbedrijf, Arcade, BAM, Sosef, van der Arend, Ernst & Young, KUBO.

KUBO; Wouter Kuiper, Algemeen directeur KUBO, over de opening van het nieuwe kantoor in april 2014:

Voor de inwijding van ons nieuwe kantoor april 2014, besloten we een onconventionele opening te organiseren. Dario Fo kwam in mij op omdat ik meerdere malen genoten heb van voorstellingen van deze ondernemers in de kunst. Ik was ervan overtuigd dat ze dit zouden kunnen maar ik kende de mensen achter Dario Fo niet. Hierin zijn we niet teleurgesteld. Wilma en haar team hebben echt de moeite genomen om in onze huid te kruipen en de essentie van ons zijn, de emotie achter ons bedrijf KUBO, te vangen. Ondernemers in de kunst indead! De boodschap kwam aan en ik ben Wilma en haar team hier heel dankbaar voor. Ga zo door Dario Fo!

Priva; Meiny Prins over de opera ‘Vlammen’ in het atrium van het bedrijf:

‘De 11kernenopera Vlammen kwam voor ons bedrijf als een cadeautje. We hadden een jubileum te vieren en we wilden daar ook graag de buitenwereld bij betrekken. Dus toen Dario Fo ons benaderde met de vraag of er binnen Priva ruimte was voor een dergelijk evenement, konden we dat mooi in ons jubileumjaar inplannen. Het was voor ons een cadeau aan De Lier en veel Lierenaren hebben er van mogen genieten.’‘Voor mijn ouders hebben we het heel lang geheim kunnen houden. Vooral mijn vader speelt, als oprichter van het bedrijf, natuurlijk een hoofdrol in het verhaal en het was voor mij echt spannend hoe hij daar op zou reageren. Maar gedurende de voorbereidingen werd mij steeds duidelijker dat de tekstschrijver, Ruben van Gogh, zich goed had voorbereid en ingelezen en dat hij met veel integriteit en respect met het verhaal van het familiebedrijf omging. Want er zitten natuurlijk best heel heftige momenten in de geschiedenis van Priva en daarmee ook in de opera. Het moment dat mijn vader het bedrijf moet verkopen is het dramatisch hoogtepunt van de opera. Ik had de tranen in mijn ogen! En ook voor de familie Valk is het een bijzondere gewaarwording geweest. Niet over ieders familie wordt tenslotte een opera geschreven!’
‘De Priva Campus, het atrium in het bijzonder, leent zich ook echt perfect voor een gelegenheid als deze. En ook daarbij moet ik zeggen dat de decorbouwers met zeer veel gevoel voor het gebouw het decor ontworpen hebben. Het gebouw is hele- maal in zijn waarde gelaten. En dan is het natuurlijk ook wel leuk om al die reacties te horen. De reactie van de componist, Bob Zimmerman, heeft buitengewoon veel indruk op ons gemaakt. Hij vertelde dat hij al heel wat concertzalen gezien heeft in zijn leven, maar hij vond ons atrium de beste zaal van Nederland. En als daar maar een beetje waarheid in zit, is dat toch al een prachtig compliment!’

Alleblas stukadoors; Burt Alleblas

‘We wilden iets bijzonders tijdens het 50- jarig jubileum van ons bedrijf. Dat kon verschillende kanten op: een bekende artiest, een speciale artiest of een uitvoering. Voor ons feest wilden we vooral regionale dingen. Catering, aankleding, en ook de acts. Daar hebben we Dario Fo voor gevraagd. We zochten naar producten en cultuur uit de streek. Bij Dario Fo kregen we gelijk wat we wilden. Dat is hun sterke punt. Zij luisteren goed en leveren dan maatwerk en kwaliteit en ze maakten de combinatie met ons bedrijf en ons vak. Het thema was “goud”, dat was natuurlijk helemaal goud! Het was helemaal naar onze zin, een schot in de roos.’

Opening ADO-stadion

Een grootse commerciële opdracht van Dario Fo was de opening van het nieuwe ADO-stadion. Met honderd mannen en jongens van voetbalclubs uit de regio Haaglanden, waaronder Velo en Quintus, realiseerde Dario Fo honderd levende standbeelden op de nieuwe groene grasmat. Zij stonden voor honderd markante voetballers uit de legendarische ADO-geschiedenis. De namen van deze voetballers werden omgeroepen door Kees Jansma, terwijl de voetballers zich als bronzen beelden positioneerden op basaltblokken op het veld. Synchroon bewegend namen de voetballers verschillende voetbalposes aan. De standbeelden vormden een imponerend onderdeel van de opening, met als hoogtepunt het levende standbeeld van Aad Mansveld. De reactie van het publiek was overweldigend. En masse gingen de mensen staan en applaudisseerden minutenlang. Emotioneel waren de reacties van de familie Mansveld en van de 80-jarige voetballers die zichzelf terugzagen als bronzen beeld.

Investeer mee in talent van Westlandse bodem

Een optreden van een bekende Nederlandse artiest, zonder live-muziek, kost al gauw € 10.000 of meer. Als u Theaterkoor Dario Fo vraagt een optreden, vaak mét live-muziek, te verzorgen, dan kost dat uiteraard ook geld. Niet alleen voor het optreden zelf, maar ook voor de weg ernaartoe: repetities, zangles, coaching, kleding en bij nieuwe (muziek)theaterstukken natuurlijk tekstschrijvers en componisten. Veel Westlandse talenten worden al jaren door Dario Fo opgeleid en begeleid. Zonder die inspanningen was het huidige niveau niet bereikt. Als Westlandse bedrijven investeren in Dario Fo, kan Dario Fo tijd en expertise blijven investeren in die talentontwikkeling van kinderen en jongeren in Westland.