Theaterkoor Dario Fo

Een groep talentvolle zangers en zangeressen zingt in het theaterkoor van Dario Fo, ondernemers in de kunst. Het koor brengt uiteenlopende muziekstijlen met een prachtige mix van stemmen. Vele concerten, opera’s, musicals staan inmiddels op het repertoire. Landelijke  bekendheid verwierf het koor door producties en optredens onder andere met The Kyteman Orchestra, het NJO (Nederlandse Orkest- en Ensemble Academie), DNOA (Dutch National Opera Academy)  het Asko|Schönberg, Ernst Daniël Smid en door optredens voor radio en televisie zoals bij 3FM, Giel Beelen en bij De Wereld Draait Door. Ook internationaal zette het koor zichzelf op de kaart; met bands als Alt-J, The Kyteman Orchestra en Thus:Owls werd opgetreden op grote festivals zoals Lowlands en op poppodia in Berlijn en Londen. Al twee keer vertegenwoordigde het koor Nederland tijdens European Youth Music Festival. De indrukwekkende a cappella versie van ‘Bangerang’ van Skrillex ging de hele wereld over, met maar liefst anderhalf miljoen views op YouTube.

Naast bestaande muziekstukken zingt het koor ook eigen repertoire gecomponeerd door huiscomponist/arrangeur Boudewijn Ruigrok. Het koor kan tevens optredens ‘op maat’ verzorgen geheel naar wens van de opdrachtgever. Het koor kenmerkt zich door een Westlandse mentaliteit van aanpakken en doen met verrassende resultaten.

Oorsprong Theaterkoor Dario Fo
Veel zangers en zangeressen zaten als kind op Theaterschool Koperen Kees, een onderdeel van voorheen Dario Fo, ondernemers in de kunst. Maar ook studenten van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en andere talenten uit Westland, Midden-Delfland en omgeving maken deel uit van het koor.

Dirigent : Rick Schoonbeek

Regie : Wilma Sekreve

Arrangeur : Boudewijn Ruigrok

1 Response to Theaterkoor Dario Fo

  1. Pingback: Korzo India Dansfestival 2016 is geopend! - Indiase klassieke dans in Nederland

Reacties zijn gesloten.